Известие

Collapse
No announcement yet.

Мигащ електронен километраж

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мигащ електронен километраж

Здравейте, някой има ли представа защо някой път след като запаля електронния километраж започва да мига. Става въпрос за Алфа 147, 1.6тс - 2001. Прави го рядко но ми е интересно защо се получава. Като изгася и пак запаля всичко си става ОК.
    Благодаря предварително!

Първоначално публикувано от mariankalfov Покажи съобщение
    Здравейте, някой има ли представа защо някой път след като запаля електронния километраж започва да мига. Става въпрос за Алфа 147, 1.6тс - 2001. Прави го рядко но ми е интересно защо се получава. Като изгася и пак запаля всичко си става ОК.
    Благодаря предварително!
    Имаш драми по CAN комуникацята в колата между модулите. Трябва ти диагностика.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Благодаря предварително!
      Имаш два варианта:
      - гасиш колата, изчакваш 10 минути и изключваш минусовата клема на акумулатора за минимум 45мин. След това я закачаш и изчакваш поне 2мин. Даваш на контакт без да палиш поне 2 мин. (Не гарантирам, че ще стане)
      - диагностика - CAN setup/Proxy alignment - не всеки сервиз го прави
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
        Имаш два варианта:
        - гасиш колата, изчакваш 10 минути и изключваш минусовата клема на акумулатора за минимум 45мин. След това я закачаш и изчакваш поне 2мин. Даваш на контакт без да палиш поне 2 мин. (Не гарантирам, че ще стане)
        - диагностика - CAN setup/Proxy alignment - не всеки сервиз го прави
        И двата ти варианта в случая няма да му помогнат докато не се отстрани проблема.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          И двата ти варианта в случая няма да му помогнат докато не се отстрани проблема.
          Изгоряла крушка на фара или прекъснато захранване на машинката на фара не прави ли понякога същият проблем?

Comment

Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщение
            Изгоряла крушка на фара или прекъснато захранване на машинката на фара не прави ли понякога същият проблем?
            За крушката ти светва на централния дисплей. За машинката не знам дали прави нещо по таблото. Не съм имал случка.

Comment

Ако си сменял оргиналното ЦД или касетофон ,го прави .Поне при мен е от това

Comment

За крушката ти светва на централния дисплей. За машинката не знам дали прави нещо по таблото. Не съм имал случка.

Нееее, на 147 за крушка на къси или дълги не дава грешка на централния дисплей, само за габарит, номер стоп и т.н. А от какви бакии в CAN става този проблем най-често?

Comment

Нееее, на 147 за крушка на къси или дълги не дава грешка на централния дисплей, само за габарит, номер стоп и т.н. А от какви бакии в CAN става този проблем най-често?
                  Че кой е конкретизирал коя крушка? А относно бакиите иди на диагностика и не се мъчи по-добре. Най-често е букса, но диагностиката поне ще те насочи към коя букса ако е това проблема. Иначе на сляпо да гадаем ли искаш?

Comment

Че кой е конкретизирал коя крушка? А относно бакиите иди на диагностика и не се мъчи по-добре. Най-често е букса, но диагностиката поне ще те насочи към коя букса ако е това проблема. Иначе на сляпо да гадаем ли искаш?
                    Аха ясно Между другото най-важното е да се научим всички, че при какъвто и да е проблем с нашите коли е важна добрата диагностика, защото всичко останало е хвърляне на боб

Comment

И моят километраж така мига, но постоянно без значение какво правя, също се чува машинката на фара.
                      ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Ако има такъв. Но ако е откачал и закачал само нещо, свързано с CAN-a se oprawq

---------- Post added at 17:05 ---------- Previous post was at 17:04 ----------

Аха ясно Между другото най-важното е да се научим всички, че при какъвто и да е проблем с нашите коли е важна добрата диагностика, защото всичко останало е хвърляне на боб
                        Mdaa, аз го пиша така:
                        ДИАГНОСТИКА

Ама после ме бъзикат
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Благодаря за информацията, искам само да поясня, че съм сменял оригиналната аудио система, защото беше само за касетки сега съм с някакъв Pioneer и може би това е една от причините както се споменава в по-горните постове. Друго което ми е направило впечатление е, че от време на време ми реве, за изгоряла лампа на светлините за мъгла, но за малко и спира. Аз си го обяснявам с това, че не прави някъде добър контакт, защото 2 пъти правих диагностика и всичко е ОК уж, или поне няма записани такива грешки. Странна работа

Comment

Благодаря за информацията, искам само да поясня, че съм сменял оригиналната аудио система, защото беше само за касетки сега съм с някакъв Pioneer и може би това е една от причините както се споменава в по-горните постове. Друго което ми е направило впечатление е, че от време на време ми реве, за изгоряла лампа на светлините за мъгла, но за малко и спира. Аз си го обяснявам с това, че не прави някъде добър контакт, защото 2 пъти правих диагностика и всичко е ОК уж, или поне няма записани такива грешки. Странна работа
                            Моята 147 - същия случай. просто си търси ситемата. След Proxy alignment всичко е ОК.
                            И лампата - също дередже. Ма тя няма общо с мигането на километража
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

А Proxy alignment с коя програма се прави?

Comment

Working...
                              X